Ultrazvuk iz SAD

VRBAS – Služba za zdravstvenu zaštitu dece pri Domu zdravlja “Veljko Vlahović” u Vrbasu opremljena je novim ultrazvučnim aparatom, koji je doniralo Srpsko-američko medicinsko udruženje iz SAD. Aparat najnovije generacije vredan je 25.000 evra i služiće za obavezne preglede kukova novorođenčadi, a u planu je da se koristi i za druga snimanja.

– Stari ultrazvučni aparat je dotrajao i mogao je biti rashodovan još pre deset godina, što bi značilo da deca iz Vrbasa i okoline moraju da idu na preglede u Novi Sad. Donirani aparat je opremljen sondom i za druge vrste snimanja, pa je predviđeno da srpsko-američki stručnjaci iz SAD edukuju lekare DZ “Veljko Vlahović” za nove vrste pregleda – abdomena, pluća ili glave, na koje deca iz naše sredine sada odlaze u pokrajinske ustanove – rekla je načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece dr Julija Čurović Škorić.

Novi ultrazvučni aparat obezbeđen je u okviru projekta koji je dečje odeljenje DZ “Veljko Vlahović” pokrenulo pod nazivom “Moj dispanzer – moja ordinacija”.

DONACIJE ZA OSMEH

U PRETHODNOJ akciji, nazvanoj “S osmehom kod pedijatra”, DZ “Veljko Vlahović” je obnovio nameštaj i nabavio mnoge neophodne instrumente i televizor za najmlađe pacijente, koji će uskoro biti postavljen ispred ordinacije. Donatori su bile farmaceutske kuće, velika preduzeća i privatni preduzetnici. (SOURCE)

SHARE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X
X